صفحه ی اصلی > آموزشی > اشنایی با مشایر روانشاسی
اشنایی با مشایر روانشاسی مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط بیتا قاسمی
سه شنبه, 20 آبان 1399 ساعت 12:46

گوردن آلپورت‌ یکی از روانشناسان پیشگام در روانشناسی شخصیت بود. او دو رویکرد ، روانکاوی و رفتارگرایی را رد کرد و رویکرد شخصی خود را ارائه کرد. در بررسی ای که برای تعیین اثرگذارترین روانشناسان قرن بیستم انجام شد، او به عنوان یازدهمین روانشناس تاثیرگذار، شناخته شد.

زندگینامه؛آلپورت در ۱۱ نوامبر ۱۸۹۷ در شهر مونته زومای ایندیانا به دنیا آمد. گوردن کوچکترین پسر از بین ۴ برادر بود و به عنوان فردی خجالتی شناخته می شد.مادرش معلم مدرسه و پدرش پزشک بود.آلپورت در طول سال های نوجوانیش، مغازه چاپ شخصی اش را راه انداخت و در طول دبیرستان، ویراستار روزنامه مدرسه شد.
آلپورت در دوران دبیرستان در سال ۱۹۱۵ به عنوان نفر دوم در بین صد نفر از هم کلاسی هایش، فارغ التحصیل شد. اما در آن زمان علاقه ای به تحصیل نداشت و به صورت ناگهانی و به قول خودش یک شبه، هدفش را مشخص کرد و وارد دانشگاه هاروارد شد. او در طی دوران دانشجوییش به فعالیت های انسان دوستانه می پرداخت و چنین فعالیت هایی به او احساس شایستگی می داد.بعد از اخذ مدرک لیسانس در رشته فلسفه و اقتصاد از دانشگاه هاروارد در سال ۱۹۱۹، آلپورت برای تدریس فلسفه و اقتصاد به استانبول ترکیه سفر کرد. بعد از یک سال تدریس برای ادامه تحصیلاتش به دانشگاه هاروارد برگشت و مدرک دکترای روانشناسی را در سال ۱۹۲۲ تحت هدایت هوگو مانستربرگ (Hugo Munsterberg) اخذ کرد. پایان نامه آلپورت تحت عنوان “بررسی آزمایشی صفات شخصیت” بود و پایه ای را برای مطرح کردن نظریه معروف او یعنی نظریه صفات، فراهم کرد.
گوردن آلپورت در سال ۱۹۲۴ کار کردن در هاروارد را شروع کرد اما بعدا برای قبول جایگاهی در شهر دارتموث، این کار را رها کرد. در سال ۱۹۳۰ دوباره به هاروارد برگشت-جایی که او برای ادامه شغل حرفه ایش در آن جا ماند- در سال اول، او برای اولین بار درس روانشناسی شخصیت را در ایالات متحده تدریس کرد.وی نزدیک به ۴۰ سال را در هاروارد گذراند و درباره شخصیت و روانشناسی اجتماعی به پژوهش پرداخت. شغل او به عنوان مدرس، تاثیر عمیقی بر تعدادی از دانشجویانش مثل استانلی میلگرام، جروم اس برونر، لئو پستمن، توماس پتیگرو و آنتونی گرین والد گذاشت. همچنین تاثیرگذاری آلپورت به گونه ای بود که جوایز بسیاری را در حوزه روانشناسی دریافت کرد. سرانجام آلپورت در ۹ اکتبر ۱۹۶۷ در سن ۷۰ سالگی درگذشت.

برخی آثار گوردن آلپورت* Allport GW. Personality: a Psychological Interpretation. New York: Holt, Rinehart & Winston, 1937.* Allport GW. The individual and His Religion. New York: McMillan, 1950.* Allport GW. The Nature of Prejudice. Cambridge, MA: Addison-Wesley, ۱۹۵۴.* Allport GW. Becoming: Basic Considerations for a Psychology of Personality. New Havan: Yale University Press, 1955.* Allport GW. Pattern and Growth in Personality. New York: Holt, Rinehart & Winston, 1961.

آخرین بروز رسانی در سه شنبه, 20 آبان 1399 ساعت 13:00

آخرین مقاله های آموزشی